19/12/2018 – 3D Prima Easyprint PLA Rainbow Neon

3D Prima, dit merk had ik al enkele keren gezien in diverse webshops, maar nog nooit zelf gebruikt. Tijd om met hen contact te zoeken dus.

Na enkele mailtjes hebben ze me 2 rollen gestuurd. Eentje was Easyprint PLA, de ander PrimaValue PLA. De review gaat hier over de Easyprint PLA, de andere ga ik testen in een aparte review. Dit omdat het over 2 verschillende soorten gaat.

Volgens de producent,  krijg je het volgende voorgeschoteld: 340 meter filament (+/- 1%), 1 kg filament, diameter 1.75 met een tolerantie van ± 0.02 mm, een temperatuurvenster tussen 185 en 220°C. Ze beweren op hun site, dat hun tolerantie van 0.02 mm, continu gemonitord wordt om zo hun belofte te kunnen nakomen.

Alvorens aan de slag te gaan met printen, moest ik uiteraard de gemiddelde diameter van de draad op de spoel meten. Deze varieerde over een afstand van 5 meter en 10 meetpunten, tussen 1.71 en 1.72 mm. Blijkbaar doet de monitoring van hun productieproces zijn ding.

Dit is een keurige verpakking om hun materiaal te versturen vanuit Zweden. Het risico op beschadiging is minimaal. De dozen zelf en de labels op de dozen, zijn zeer duidelijk. Binnenin zit een flyer met wat uitleg en hun aangeraden instellingen voor hun verschillende filamenten. De spoel is keurig verpakt in een vacuüm getrokken plastic zak met silicaat erin. Dit om het filament droog te houden. Het label op de spoel laat ook niks te wensen over. Dit is kortom: zeer duidelijk! Wat ik persoonlijk een pluspunt vind en zeer apprecieer is, dat de spoel doorzichtig is en dat er afmetingen opstaan. Zo kun je beter inschatten hoeveel filament er nog op je spoel zit.

Wat er me onmiddellijk opviel was: de windingen op de spoel zijn subliem. Volgens mij wordt het onmogelijk om een knoop te krijgen in je filament, tenzij het gaat om eentje door de operator veroorzaakt.

De eerste test is een temperatuurs-toren met een hoogte per laag van 0.2 mm. Om mooie prints te verkrijgen heb je deze info nodig en dat kan van merk tot merk, maar zelfs binnen hetzelfde merk, van kleur tot kleur verschillend zijn. 3D Prima stelt voor zijn Easyprint, hier getest, een temperatuur in het bereik van 180°C-215°C voor. Ik vond de beste temperatuur rond 195°C op mijn printer. Algemeen gesproken, was stringing heel minimaal.

20181218_132752.jpg

Dan werd het tijd voor ons calibratiestuk. Layers op 0.2 mm. Het resultaat mag gezien zijn. 

  1. Een klein beetje stringing, zelfs op deze lage temperatuur.
  2. De onderkant, waar een laagje niet volledig tegen de rest van het geprinte object kleeft. Is dit erg? Neen!. dit object werd ontworpen om een moeilijke test te zijn ZONDER supports. Dit is dus min of meer normaal. Met supports is dit gegarandeerd geen enkel probleem.

Tijd voor wat kleurvariatie. Aangezien dit regenboog-filament was, wou ik iets groots printen, zodat het regenboog-effect kon gezien worden. Dus werd het een grote vaas. NIET in vaas-modus, neen. Waarom niet hoor ik je al denken? Ik wou meerdere perimeters zien (4 in dit geval). Op die manier kon ik ook beter kijken naar het effect van de  start- en eindpunten van elke lijn. In vaas-modus print je namelijk maar in 1, onafgebroken, lijn. De layerhoogte was 0.2 mm hoog.

Deze vaas is ongeveer 180 mm hoog. De print had ik gestart en ben toen uit het huis gegaan. Toen ik terug thuis kwam, was ik overweldigd van het resultaat. Dit is zo goed als foutloos!

Toch is er 1 minpuntje. Toen ik terug thuis kwam, was de print ongeveer 4 uur klaar. Na het printen gaat mijn extruder automatisch naar een plek, waardoor ik gemakkelijk de print kan verwijderen. Deze plek is dus “links boven achter”. De spoel zit ongeveer recht boven de filament-geleider. Dus het filament zit in dat gedeelte niet onder spanning. Zoals je kunt zien op foto, moet het filament NA het printen, naar de “wacht-positie. Vanaf deze geleider moet het filament dan een “boog” gaan aannemen van zo’n 5 centimeter naar beneden en 10 centimeter naar links. En wat is er gebeurd over die afstand en tijd? Jawel, het filament is gebroken net boven de extruder. In principe is dit niet zo erg, dacht ik oorspronkelijk. Maar even verder doordenken, wat zijn de eventuele kansen dat dit gebeurd in een bowden setup van bv. 90 centimeter lang. Dit was een nieuwe spoel, vers uit de vacuüm plastic zak en dit is gebeurd 1 dag nadat het filament uit zijn verpakking is gehaald. In elk geval ga ik deze bevinding doorspelen aan de producent en een woordje uitleg over vragen.

Conclusie:

  • De verpakking zit snor. Degelijk en beschermd tegen vocht.
  • De spoel is zeer mooi gewonden.
  • De diameter van het filament is vrij constant, in mijn geval een afwijking van 0.01 mm.
  • Mijn beste temperatuur ligt op 195° C. Dit is het laagste wat ik ooit heb gebruikt op de printer voor PLA. 
  • Stringing is minimaal.
  • De perimeters van de print zijn zo goed als perfect qua afwerking.
  • Wat ik persoonlijk zou doen na een print, zeker met een bowden setup, is het filament unloaden. Op deze manier verhinder je zeker een breuk ergens binnenin waar je het niet merkt en waar je moeilijk bij kunt.

Dit filament is zeker een aanrader. 

PS: we hebben nog een paar leuke extraatjes geprint met dit filament.

5/1/2018 – Vandaag een antwoord gekregen van het merk zelf betreffende mijn vraag naar uitleg over dat gemakkelijk breken.

EasyPrint is a “Pure” PLA with no additives and this has many benefits. It´s very easy to print, you don´t need such a high temperature and it works an almost any machine. The drawback with this PLA mix is that is more fragile than let´s say our SELECT which contains a impact modifier. This impact modifier makes it more tough and it doesn´t snap of as easy. It´s always hard to decide which way to go but our own tests and the feedback we have received is that it works very well even without the impact modifier. Why it snaps of every time you use it I´m afraid I don´t really have any good explanation for. Prusa machines is one of the few printers we haven´t tried it on and I don´t know if the have any extra settings that retracts the filament more and/or harder than other printers? The solution for this is that from the next batch we make we will have a very small amount of impact modifier in the mix (less than 2% ) and this should be enough to make the filament more “pliable”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial