Flsun QQ

Merk: Flsun

Type: QQ

Style: Delta

Printvolume: 260 mm diameter, 370 mm hoog

Ondersteund Wifi Control via Cloudservices

De QQ is een leuke machine met heel wat potentie voor weinig geld, vind ik persoonlijk.

Er is wel nog een en ander voor verbetering vatbaar.

Aanpassingen:

Verstevigingskruisen.

Het “dak” van deze machine steunt origineel volledig op de rods. De zijkanten zijn er enkel voor het esthetisch gedeelte, niet het functionele. Hierdoor kan het dak gaan bewegen t.o.v. het bed. Hoe hoger men print, hoe minder dit de kwaliteit van de print ten goede komt.

Daarom heeft een vriend van me, 2 kruisen laten maken in aluminium, en deze laten bewerken dat ze er eigenlijk uitzien als een origineel onderdeel van de printer.

Gedaan met bewegen!

 

Titan Extruder.

De meegeleverde extruder, deed op het eerste zicht zijn werk. Maar na een spoel of 2 te hebben verwerkt met de printer, begon die te pas en onpas te klikken. Zeer onregelmatig. Bovendien vond ik het concept om filament te laten en de idler naar achter te halen, alles behalve efficiënt en ook niet gebruiksvriendelijk.

Tijd voor een nieuw, maar gelijk beter, exemplaar.

De montage van deze was eigenlijk maar een 30 minuten werk. Prima kwaliteit, mooi online uitgelegd op de site van de fabrikant. Ik moest echter wel in het dak van de printer, een nieuw gat voorzien om filament naar de extruder te geleiden. Door de opbouw van de nieuwe extruder, moest ik deze 180° draaien rond zijn Z-as. In de oorspronkelijk houding kon ik namelijk zo goed als niet de idler achterover drukken om filament te laden. Een 10 minuten print later had ik het stukje wat precies in dat nieuwe gat viel, maar ook het stukje PTFE op zijn plaats hield tussen spool en extruder.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial