Prusa MK2s

De MK2s, welke altijd perfect gewerkt heeft en me nooit in de steek heeft gelaten, is op 19 januari 2019 verkocht na 2 jaar trouwe dienst.

Zijn opvolger is reeds besteld, nog een MK3 met de nodige ugrades om die te begeleiden. Deze wordt dan de nieuwe test-setup voor PLA reviews.

 

Merk: Prusa

Type: MK2s

Soort: Cartesian

Printvolume: 25 x 21 x 20 cm

Mijn calibratie print voor afmetingen

Calibration cube by Ex’s 3D-Lab.

Aanpassingen:

Mico Swiss 0.4 mm Nozzle Plated Wear Resistant RepRap – M6 Thread 1.75mm Filament (E3D V5-V6, Prusa i3 MK2(s) /MK3)

Deze nozzle is gemaakt van koper en heeft een coating met TwinClad XT.  TwinClad XT is een composiet coating, ontworpen voor een zeer lage wrijving. Dit zou één van de beste coëfficiënten hebben om een zo laag mogelijke wrijvingsweerstand te verkrijgen, zelfs beter dan een nikkel-PTFE combinatie. TwinClad XT is tevens zeer hard en slijtvast. Werk je geregeld met filament als Carbon fiber, Stainless Steel, Wood Filament of ander filament met metaal pigment, dan zal deze nozzle een grote vooruitgang zijn qua levensduur t.o.v de oorspronkelijk bijgeleverde nozzle.

Belangrijke opmerking: Door gebruik te maken van deze nozzle, heb ik vastgesteld dat ik enkele °C meer nodig om mooie prints te verkrijgen dan met de originele nozzle.

 

Igus Drylin LM8UU (enkel op de Y-as)

Lineaire glijlager die de oorspronkelijke kogellagers vervangt, waardoor je een pak minder geluid produceert. Deze “zouden” zelfs niet gesmeerd hoeven worden. 

Mijn printerframe was perfect “perpendicular” gebouwd, wat 100% noodzaak is bij deze lagers. Maar na ongeveer 1 km filament ging mijn printwaliteit achteruit. Na enig zoekwerk kwam ik erop uit dat er speling zat op mijn printbed. Dit werd dan weer veroorzaakt door speling in de lagers.

Deze aanpassing werd dan weer verwijderd en de oorspronkelijke lagers terug gemonteerd. Ettelijke rolletjes filament later, doen deze laatste het trouwens nog altijd perfect, zij het wel ietwat luider dan de polymeer Igus die ik voorheen heb geprobeerd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial